POKLIČITE NAS 02 620 34 00 Email: info@intermed.si

POKLIČITE NAS

Preventivni pregledi

V okviru zdravstvenega centra POLIKLINIKE SPERA vam ponujamo programe preventivnih in managerskih pregledov. Ti programi so v razvitem svetu nekaj povsem običajnega, pri nas pa se ta praksa uveljavlja šele v zadnjih letih.

Zaradi visokih delovnih zahtev in nenehne borbe s časom živimo v stalnem stresu, ki povzroča prezgodnje degenerativne spremembe organizma, predvsem arteriosklerozo. Če so ob tem prisotni pri posamezniku še prekomerna telesna teža, telesna neaktivnost, zvišan krvni tlak, sladkorna bolezen, zvišan holesterol, trigliceridi in sečna kislina v serumu, kajenje ipd., je ta proces še bolj pospešen. Prisotnost posameznih ali vseh teh dejavnikov tveganja pa, ob omenjenih težkih psihofizičnih obremenitvah, pomeni prezgodnje obolevanje za arteriosklerozo, katere posledica so srčni infarkt, možganska kap, prekrvavitvene motnje udov, ipd.

S pregledi želimo ugotoviti trenutno zdravstveno stanje in odkriti prisotnost morebitnih rizičnih dejavnikov tveganja za zgodnjo obolevnost ter nanje opozoriti in usmeriti na ustrezno preventivno ukrepanje in/ali zdravljenje.

Naši pregledi so organizirani tako, da Vam ne povzročajo nepotrebne izgube časa. Ambulanto obiščete prvič tešči za oddajo krvi in naslednjič, ko na pregledu opravimo vse ostale preiskave in zaključimo postopek pregledov. Na voljo so vam različni programi, Vi samo izberete kateri program vam najbolj ustreza, mi pa naredimo vse ostalo: